info@rulos.lv | +37253044542 (Ieva)

7-10 darba dienas

Guļamistabas stāsti 1.DAĻA – izslēdzam gaismu!

16.04.2020

Vai atceraties to laiku bērnībā, kad pirms gulētiešanas vecāki sauca no otras istabas: “Tu gaismu izslēdzi”? Mēs atceramies. Mēs zinājām, ka tas nebija no ļauna prāta, kaut gan šī pavēle varēja tāda šķist, it īpaši, ja tiek spēlēta aizraujoša spēle vai lasīta grāmata, un tumsa biedēja. Patiesībā, šī pavēle ir noderīga, jo vairākums no mums šodien joprojām to neievēro un tādējādi bojā gan savu miegu, gan veselību.

Tumsā ir vislabākā miega kvalitāte

Tumsa ir tā, kas sūta signālu ķermenim ar melatonīna vai “miega hormonu”palīdzību, ka ir pienācis laiks atpūsties. Sākas sagatavošanās miegam – muskuļi atslābinās, palielinās miegainība, pazeminās ķermeņa temperatūra. Gaisma vēlu naktī kavē dabiski noteikto melatonīna līmeņa paaugstināšanos, kas aizkavē ķermeņa pāreju uz miegu. Tādējādi tā traucē nomoda un gulēšanas ciklus, lai tie varētu mainīties. Miega ciklu maiņa var nozīmēt zemākas kvalitātes miegu, un Jūs jutīsieties noguris puse dienas. Ķermenis ir radīts tādā veidā, ka sajūtot gaismu, tas sāk mosties, tāpēc ir diezgan bezcerīgi krist dziļā miegā gaišā telpā.

Ko nodara gulēšana pie ieslēgtas gaismas

Papildus nogurumam, baltais miegs ir saistīts ar daudzām citām veselības problēmām, piemēram, depresiju, dažādām hroniskām slimībām un aptaukošanos. No ekrāniem izstarotā zilā gaisma rada negatīvas garastāvokļa izmaiņas. Ilgstošs bezmiegs ir saistīts ar paaugstinātu asinsspiedienu, sirds slimībām un II tipa cukura diabētu. Neizgulējušies cilvēki enerģijas trūkuma dēļ var ēst vairāk, pat ievērojot normālu uzturu svars palielinās sakarā ar to, ka tauku dedzināšanas process organismā notiek naktī, miega laikā. Bezmiegs padara cilvēku mazāk modru, kas var radīt dažādus negadījumus.

Pirmie veicamie soļi, lai labāk gulētu

Kas palīdzēs, miega brilles? Nē, jo gaismu ķermenis uztver arī caur ādu. Sāciet ar to, ka nolieciet mobilo telefonu prom no gultas un turieties prom arī no citiem ekrāniem, kas bloķē miega ritmu ar savu zilo gaismu. Visām LED gaismām un slēdžiem jābūt izslēgtiem, jāaiznes uz citu telpu vai jāpārklāj ar kaut ko. Ja jums nepieciešama nakts gaisma, izmantojiet blāvi sarkanu spuldzi, tā netraucē miegu tik ļoti kā citi gaismas avoti.

Aptumšojošas žalūzijas rada pareizu vidi

Būsim godīgi, mūsdienās lielākais gaismas avots bieži rodas nevis istabā, bet no āras, vai tas būtu agrs rīts vai dienas gaisma. Gulēšana gaismā sabojā gan miegu, gan dzīves kvalitāti. Klasiskās žalūzijas, kasešu žalūzijas vai plisētās žalūzijas palīdz uzturēt tumšu guļamistabu. Kasešu žalūzijas un plisētās žalūzijas tiek uzstādītas tieši uz loga rāmja, un žalūzija atrodas cieši pie stikla. Plisēto žalūziju bonuss ir iespēja tās vilkt no augšas uz leju, gan no apakšas uz augšu.

Tāpēc atcerieties – naktī tumsa ir Jūsu vislabākais draugs, kas nodrošina dziļu miegu un stipru veselību. Uzaiciniet tumsu uz istabu ar Rulo žalūzijām, un jūs varēsiet arī gaišā naktī gulēt, ja vien nedejosiet ap Jāņu ugunskuru līdz pulksten septiņiem no rīta, jo tad no žalūzijām nav pārāk daudz jēgas.


Dzīvojamā istaba – kā izvēlēties žalūzijas istabai, kurā pavadi visvairāk laika?

Vai atceraties to laiku bērnībā, kad pirms gulētiešanas vecāki sauca no otras istabas: “Tu gaismu izslēdzi”? Mēs atceramies. Mēs zinājām, ka tas nebija no ļauna prāta, kaut gan šī pavēle varēja tāda šķist, it īpaši, ja tiek spēlēta aizraujoša spēle vai lasīta grāmata, un tumsa biedēja. Patiesībā, šī pavēle ir noderīga, jo vairākums no mums […]

5 lietas, kas jums jāzina par RULOS žalūziju ražotāju un tā internetveikalu RULOS.lv!

Vai atceraties to laiku bērnībā, kad pirms gulētiešanas vecāki sauca no otras istabas: “Tu gaismu izslēdzi”? Mēs atceramies. Mēs zinājām, ka tas nebija no ļauna prāta, kaut gan šī pavēle varēja tāda šķist, it īpaši, ja tiek spēlēta aizraujoša spēle vai lasīta grāmata, un tumsa biedēja. Patiesībā, šī pavēle ir noderīga, jo vairākums no mums […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.